Sola Frisbeeklubb Klubbmesterskap 2023 oppsummering

Klubbmesterskap 2023 oppsummering

Søndag 5. november ble årets klubbmesterskap arrangert i vindstille, regnfritt og fint novembervær med ca. 10 plussgrader.
To runder totalt, en på hver bane. Runde 1 på Sola (21 hull) og runde 2 på Ølberg (18 hull) på en modifisert variant av vanlig gul layout.
Det var med 37 deltakere fordelt over fem klasser.

OPEN
I Open-klassen var det jevnt etter runde 1 på Sola. Endre Wangsholm ledet med en score på -10, ett kast foran Sigbjørn Slettebø som hadde -9. På delt tredjeplass lå Espen Bernhardsen og Marcus Ånonsen med -8. På femteplass lå Henrik Østebø med -7, og flere andre ikke langt bak.

I runde 2 på Ølberg var det også jevnt i toppen, og med flere spillere fra “chase card” (andregruppen) som spilte bedre enn de i ledergruppen så ble det spennende.
Øyvind Ulset lå lenge godt an og endte med en runde på -3 (totalt -8), og Henrik Østebø avsluttet sin runde veldig bra med blant annet fem birdier på rad på sine syv siste hull, og endte dermed på -4 den runden, totalt -11.
I ledergruppen endte Endre Wangsholm og Marcus Ånonsen med en score på -1, og Espen Bernhardsen og Sigbjørn Slettebø gikk på +2. Marcus fikk da sikret tredjeplassen foran Øyvind, mens Endre og Henrik endte på delt førsteplass og et omspill (sudden death) måtte dermed til for å avgjøre.

Omspillet ble spilt på hull 18 og 13 helt til det ble en avgjørelse. Både Endre og Henrik brukte 3 kast på hull 18, og det gikk dermed videre til hull 13. Der landet Endre sin drive til en lang putt, mens Henrik parkerte hullet og landet rett ved korgen. Endre bommet putten, mens Henrik satt den enkelt. Dermed var det avgjort. Henrik Østebø er klubbmester i Sola Frisbeeklubb 2023.

1. Henrik Østebø (-11)
2. Endre Wangsholm (-11)
3. Marcus Ånonsen (-9)

NOVICE
I Novice-klassen var det etter runde 1 på Sola flere spillere som gjorde det bra, med følgende spillere som lå i tet; Sigurd Østråt Vigdel (-7), Even Hole (-5) og tredelt tredjeplass mellom Aleksander Helland, Roger Finstad og Stefan Wold (-3).

Etter runde 2 på Ølberg hadde Sigurd falt noen plasser ned (selv med birdie på hull 18), mens Stefan, Even og Aleksander spilte nokså bra med henholdsvis +2, +4 og +5.
Tredjeplass gikk da til Aleksander, mens Stefan og Even endte på en delt førsteplass. Også her måtte det omspill til for å avgjøre.

Omspillet ble spilt på hull 18 og 13 helt til det ble en avgjørelse. Even sin drive og innspill på hull 18 endte nærmere enn Stefan sine, og selv om Stefan var nær å sette par-putten, ble det 4 kast på Stefan og 3 kast på Even.
Even Hole vant dermed Novice-klassen.

1. Even Hole (-1)
2. Stefan Wold (-1)
3. Aleksander Helland (+2)

DAME
Fire deltakere deltok i dameklassen. Etter runde 1 ledet Virgi Sokk (0) med seks og ni kast ned til henholdsvis andreplass Pernille Monstad Røberg (+6) og tredjeplass Åshild Håbrekke (+9).

På Ølberg fortsatte ledelsen til Virgi å øke, og Virgi endte til slutt på +3 den runden, og vant komfortabelt. Åshild og Pernille gikk runder på +12 og +14, totalt +21 og +20. Pernille fikk da andreplass.

1. Virgi Sokk (+3)
2. Pernille Monstad Røberg (+20)
3. Åshild Håbrekke (+21)

MASTER
I klassen for de over 40 år var det etter runde 1 på Sola følgende deltakere som lå i tet; Gunnar Mæhle (-6), Kenneth Enoksen (-4) og Rasmus Espeland (0).

I runde 2 spilte Kenneth best av masterne med en score på 0. Rasmus gikk på +2 og Gunnar på +6.

1. Kenneth Enoksen (-4)
2. Gunnar Mæhle (0)
3. Rasmus Espeland (+2)

IKKE-MEDLEM
I år kunne også de som ikke var medlem av Sola Frisbeeklubb delta. De fikk delta i en egen klasse, men hadde ikke mulighet til å bli klubbmester eller vinne pokaler. Her var det Morten Holm som vant.

Fullstendige resultater finner dere her: https://discgolfmetrix.com/2799983

CTP på Sola var på hull 20 og ble vunnet av Herman Sandven.
CTP på Ølberg var på hull 13 og ble vunnet av Joachim Kruger
.

Takk til sponsorer som har vært med å sponse med diverse premier til deltakerne.

Aceshop, Sandnes Parkettsliperi, Stangeland og Showroom.

Leave a Reply