Hva er frisbeegolf

Her er en forklaring på frisbeegolf og de viktigste reglene. De offisielle relgene finnes hos ProfessionalDisc Golf Association.

Frisbeegolf spilles som vanlig golf. Forskjellen er at man kaster en frisbee isteden for å slå en ball, og isteden for hull i bakken brukes spesiallagede kurver. Målet med spillet er å treffe kurven på færrest mulig kast. For å gjøre tellinga enklere har vi par 3 på alle hullene her på Sola. Det betyr at du får en minus dersom du bruker 2 kast på et hull, null dersom du bruker 3 kast, en pluss dersom du bruker 4 kast osv.

Når det gjelder spillerekkefølgen, gjelder følgende regler:
– den som ligger bakerst kaster først (uansett hvor mange kast som er gjort i forhold til de andre)
– ved utkast på nytt hull begynner den som hadde lavest antall kast på forgående hull. Hadde flere spillere samme resultat er spillerekkefølgen dem imellom som på det forrige hullets utkast.

Man kaster fra det stedet hvor discen ligger etter foregående kast. Det er lov til å stege ut til sidene med en fot for å få et bedre sted å kaste på, men en fot må alltid være der discen landa. Man har også lov til å ta fart dersom det er ønskelig.

Frisbeegolf blir spilt i terreng, og det finnes en rekke hindre. Naturlige hindre, sånn som trær, steiner etc, kan ikke flyttes. Ting som ikke anses som naturlige hindre får man naturligvis flytte på, f.eks biler, sekker, sykler osv.