Ølberg Frisbeegolfbane skal stenges for vinteren fra 22 november

Kjære discgolfere.

Sola Frisbeeklubb har i dialog med baneansvarlige besluttet at Ølberg Frisbeegolfbane skal stenges for vinteren. Ideelt skulle den nok vært stengt litt tidligere, men dette er en beslutning som har krevd litt tid å komme frem til. Hvor lenge stengingen varer, vet vi ikke enda. Det må vi se været og banen an utpå nyåret.

Som alle vet, er ikke været på denne tiden av året av det tørreste laget. Når trafikken i skogen fortsatt er veldig høy, genererer dette en hel del gjørme og jordavrenninger. Jo mer slitasje, gjørme og jordavrenninger vi får, jo lengre tid vil det ta for bakken å gro igjen. I enkelte tilfeller får den ikke tid til å gro i det hele tatt.

I dialog med andre “baneansvarlige” i det internasjonale discgolf miljøet, er det utelukkende positive tilbakemeldinger når det kommer til stenging av baner i den våte biten av året. Ikke bare får naturen tid til å fikse seg selv og være klar tidligere neste år, men det blir tid til å jobbe på banen uten forstyrrelser og hast.

Når det gjelder endringer og modifiseringer, har vi noen nyheter. Om ikke så store, så er det vertfall noe.

Baneansvarlige har vært i dialog med kommunen og hatt befaring. Vi har nå fått godkjent bygging av 3 nye teepader for å ha flere layouter å spille på, samt litt mer utbedringer av området rundt kurv på hull 2.

Vi har en del arbeid foran oss, og baneansvarlige har kommet med ett ønske.

De ønsker å finne frivillige som kan ta ansvar for hvert lille prosjekt for å slippe å stå med alt selv. Ved å gjøre dette, kan det samarbeides enten med å sette opp større dugnader, eller la hver enkelt ansvarlig bestemme selv hvordan og når dette gjøres. Dersom dette er noe som høres aktuelt ut for deg, ikke nøl med å ta kontakt med oss enten på mail (solafrisbee@gmail.com) eller direktemelding på facebook.

Til slutt: Dersom det er innvendinger på beslutningen om å stenge banen, ber vi dere ta kontakt med klubben, og ikke direktemeldinger til baneansvarlige.
Så vil vi minne om at banen vår på Sola fortsatt blir værende åpen 🙂

Leave a Reply