Klubbmesterskap 2022 oppsummering

Da var sesongen over! 15 ukesgolfer, 4 Sola Cup’er, 1 pargolf-NM og nå 1 klubbmesterskap. I år har det skjedd mye, både med konkurranser og endringer på baner. Vi har nylig fått en 24-hullsbane på Sola, etter god dugnadsinnsats av flere av klubbens etterhvert mange medlemmer. På Ølberg-banen har det også blitt gjort god innsats for at banen skal være i så bra stand som mulig.

Klubbmesterskapet til Sola Frisbeeklubb ble avholdt søndag 13.11.2022. Værforholdene var veldig gode, til tross for årstiden vi befinner oss i. Sol, lite vind og passe temeperatur gjorde at rammene rundt mesterskapet var perfekte.

Førsterunde foregikk på Sola-banen. Det ble spilt en 24-hullsrunde. Dette var første gang en større konkurranse ble arrangert med de nye hullene bak Sola videregående skole oppi Åsenløypen, samt et nytt hull ved sykkelvelodromen. Flere av deltakerne hadde ikke prøvd disse hullene før. Teeskilt for hvert hull ble klistret på rett før turneringen, og caddybok ligger nå ute på web.

Andrerunden foregikk på Ølberg-banen. Det ble spilt en 18-hullsrunde. Som flere har fått med seg har det kommet et nytt hull 2 (også kalt 2b). Denne ble spilt istedenfor vanlig hull 2 på runden.

36 deltakere stilte til start, alle medlemmer av Sola Frisbeeklubb. Open-klassen hadde 20 deltakere, amatør-klassen 11 og dame-klasen 5.

Open

Etter førsterunden var det jevnt, spesielt i Open-klassen med fire deltakere på -7, tre på -6, og flere på hhv. -5, -4, -3 osv. Endre Wangsholm, Yngve Mæland, Espen Bernhardsen og Kenneth Enoksen endte dermed opp i ledergruppen til neste runde, med som sagt flere navn rett bak.

I andrerunden var det til og begynne med jevnt, men etterhvert var det to deltakere som skilte seg ut og stakk i fra alle de andre. Kristoffer Messmer fra andregruppen spilte meget solid, og tok birdie etter birdie. Det gjorde også Espen Bernhardsen fra ledergruppen. Begge endte til slutt opp med -11 på Ølberg, men Espen vant totalt da han hadde ett kast å gå på fra runden før.

Pallen i Open-klassen ble dermed;

1. Espen Bernhardsen (-18)

2. Kristoffer Messmer (-17)

3. Endre Wangsholm (-11)

Amatør

Jacob Hansen spilte en meget god førsterunde på Sola med en score på -6. Bak Jacob hadde vi Rein Anders Lovra på -3 og Trond Sanne på -1.

På Ølberg falt Jacob lenger ned på listen, mens flere andre spilte bra, blant andre Trond Sanne.

Pallen i Amatør-klassen ble dermed;

1. Trond Sanne (+2)

2. Rein Anders Lovra (+3)

3. Vebjørn Olsen (+8)

Dame

I dameklassen var det Pernille Monstad Røberg som ledet etter førsterunden. Etterfulgt av Yngvild Sudmann på +12 og Andrea Pedersen på +14.

Pernille beholdt ledelsen etter runde 2 også, og ble dermed klubbmester. Hege Nilsen spilte seg opp på listen.

Pallen i Dame-klassen ble dermed;

1. Pernille Monstad Røberg (+22)

2. Hege Nilsen (+29)

2. Yngvild Sudmann (+29)

Annet

CTP vinner runde 1 (Sola hull 4): Trond Sanne

CTP vinner runde 2 (Ølberg hull 4): Morten Lerstøl

Det ble også to ace i løpet av turneringen. Ole Vegard Sudmann acet hull 3 på Sola og Endre Wangsholm acet hull 7 på Ølberg.

Vi takker for oppmøte på klubbmesterskapet, og ønsker velkommen tilbake neste år.

Gratulerer igjen til vinnerne Espen, Trond og Pernille.

Leave a Reply